Projekt iNebe - Informace

Tímhle článkem bych Vám chtěl představit zcela nový projekt. Informační projekt s názvem iNebe vznikl jako reakce na velké informační nebezpečí na internetu. Projekt je spíše určen knihovníkům a knihovnicím.

Projekt iNebe má za účel šířit informace o problematice informační bezpečnosti. Víme, že problém informační bezpečnosti je velmi aktivní, a proto se budeme snažit šířit informace pomocí nejnovější metod a technologií.

Společně použíjeme nejpřístupnější metody a technologie za doprovodu reálných příkladů z praxe. Díky ukázkám z praxe se problematika stává srozumitelná každému a vůbec nezáleží, kolik mu je let či jaké má vzdělání. Snažíme se rožšířit do povědomí informace o informačním nebezpečí. Informační nebezpečí je v dnešní době velmi aktuální, protože internet používá stále více a více uživatelů.

Cíle projektu iNebe

Náš projekt s názvem iNebe (informační nebezpečí či informační bezpečí) byl spuštěn jako prevence proti nebezpečí, které na náš číhá na každém kroku při surfování na internetu. K tomu, abychom pomohli veřejnosti a celkově uživatelům se orientovat v tom to oboru, tak jsme udělali speciální online kurz, kde vás se vším seznámíme.

Zásady ochrany osobních údajů